The Final Album – OUT NOW!

Bart stopt met Only Seven LeftBart quits Only Seven Left

httpv://www.youtube.com/watch?v=NF_BToR21eU

Lieve fans,

Vervelend nieuws: Bart gaat de band verlaten. Helaas is hij tot de conclusie gekomen dat zijn werkzaamheden niet meer met de band zijn te combineren.

Wij betreuren zijn beslissing natuurlijk enorm, en voor veel van jullie komt dit waarschijnlijk erg onverwacht.

Bart heeft een brief geschreven voor de fans met wat meer uitleg over zijn vertrek, die kun je hieronder lezen. Zijn laatste optreden zal 13 augustus op Zandstock zijn.

Het is niet te beschrijven hoeveel mooie momenten we hebben gehad met Bart sinds hij in 2008 bij de band kwam. We hebben fantastische shows gedaan, de raarste avonturen beleefd en vooral veel mooie muziek gemaakt. Wat is jouw leukste herinnering aan Bart? Laat het hieronder weten in een reactie.

Voor ons is één ding heel duidelijk: Only Seven Left gaat door! We gaan vanaf 29 augustus op www.zangergezocht.nl op zoek naar een nieuwe zanger. We hopen in de toekomst op jullie steun te mogen rekenen.

<3

Bram, Hinne, Jochem, Roderick.

---

Lieve fans,

Het is echt waar: voor mij zal het avontuur met Only Seven Left hier stoppen. Ondanks de onvergetelijke momenten, de mensen die ik heb ontmoet, de plekken die ik heb bezocht en de geweldige shows die ik heb mogen spelen, heb ik besloten me terug te trekken als leadzanger en gitarist van de band.

Ik ben op het punt gekomen dat ik moet kiezen tussen mijn carrière als songwriter, componist en producer of spelen en touren met Only Seven Left. Ik heb gemerkt dat ik mijn aandacht en energie niet langer over beide dingen kan verdelen zonder één van de twee tekort te doen. Hierdoor is voor mij het moment gekomen om even buiten de spotlights te treden. Ik wil verder met mijn persoonlijke muzikale carrière, zien wat er nog meer te ontdekken valt. Ik wil mezelf muzikaal verder ontwikkelen en een periode meer achter de schermen aan het werk. Er liggen grote kansen op mijn pad die ik met beide handen – en met onverdeelde aandacht – wil gaan aanpakken.

Dit nieuws zal voor veel van jullie onverwacht zijn. Ik wil dan ook vooral jullie, de fans, bedanken voor de gigantische steun, het gejuich, het harde meezingen tijdens shows, het kopen van onze muziek en het feit dat jullie er elke keer weer bij zijn. Sinds ik in november 2008 bij de band gevraagd werd en mijn eerste show met de band deed (in De Peppel in Zeist), heb ik jullie als publiek met ons mee zien groeien. Het was hartverwamend om te zien dat jullie Only Seven Left al die tijd niet in de steek hebben gelaten. Ik hoop dat jullie de jongens ook volledig zullen supporten bij hun zoektocht naar een nieuwe zanger.

A.s. zaterdag speel ik mijn laatste show met Only Seven Left. Het lijkt me leuk als jullie bij deze show komen kijken en er zoals altijd een feestje van maken!

Ook al ben ik straks vertrokken, ik verdwijn absoluut niet van het muzikale toneel. Ik heb nog genoeg inspiratie en projecten waar ik gewoon muziek voor blijf maken. Wie weet komen jullie mij in de toekomst weer eens tegen op een podium! Voor updates kun je me volgen op mijn Twitter (@bartFINDEL).

Hier een paar van mijn persoonlijke hoogtepunten. Deze momenten zullen altijd in mijn gedachten blijven en ik ben iedereen die ooit met ons te maken heeft gehad ontzettend dankbaar voor deze superleuke tijd.

1. A Shoulder To Cry On in Ahoy
2. Voorprogramma Metro Station in De Melkweg (2009)
3. De tour met Destine en MakeBelieve (2010)
4. Against The Wall in Dordrecht
En natuurlijk 1 april in Mezz – Breda ;)

x Bart.

ps. Voor meer muziek door mij kun je kijken op www.postcardsfrommars.nlhttpv://www.youtube.com/watch?v=NF_BToR21eU

Dear fans,

Bad news: Bart is leaving the band. Unfortunately he decided he can no longer combine his work with the band.

Obviously we are very sad about his decision, and for many of you this might come as a total surprise. Bart’s last show will be August 13th on Zandstock.

We can’t begin to describe all the amazing moments we’ve had with Bart since he joined the band in 2008. We’ve done great shows, had some pretty strange adventures and most of all we created a lot of beautiful music with him. What’s your favorite memory of Bart? Let us know in the reactions.

One thing is for sure: Only Seven Left will carry on! We will have auditions for a new singer on www.zangergezocht.nl starting August 29. We hope we can still count on your support in the future.

<3

Bram, Hinne, Jochem, Roderick.